Офіційно: холдинг TECHIIA заперечує звинувачення у петиції і готовий до будь-яких перевірок

З 20 лютого деякими українськими медіа та телеграм каналами пройшла чергова хвиля публікацій, замовники якої хочуть завдати шкоди репутації холдингу TECHIIA. Заявляємо офіційно: холдинг TECHIIA не має і не буде мати жодних намірів стосовно взаємодії із компаніями, які мають бізнес в рф. TECHIIA готовий до будь-яких перевірок і відкритий до співпраці із державними органами.


Нова хвиля публікацій з ознаками замовності зʼявилася після офіційної відповіді на електронну петицію до Президента України №22/171744-еп. Її авторка вимагає накласти санкції на компанії, що пов’язані з державою-агресором і підтримують російський бізнес в Україні. У відповіді Президент України доручає Премʼєр-міністру України опрацювати питання з петиції та вжити необхідних заходів.

Холдинг TECHIIA вважає неприпустимою співпрацю з компаніями, які повʼязані з державою-агресором. Тому одразу після повномасштабного вторгнення рф в Україну компанії холдингу припинили будь-яку співпрацю з юридичними та фізичними особами з рф та рб. А холдинг через ГО «Фундація Течія» та особисті внески засновників придбав та передав для Сил оборони України необхідних речей на понад $62 млн.

Авторка петиції, яка згідно з розслідуванням «Апостроф» є представницею компанії з ринку беттінгу, закликає включити холдинг TECHIIA у список компаній, які потрібно перевірити та накласти санкції. Її аргумент – це ряд публікацій, з явними ознаками замовності, які припускають ніби то причетність TECHIIA до бізнесу 1xBet. Нагадаємо, з жовтня ряд українських медіа опублікували так звані розслідування анонімних авторів, які мали б привести читача до хибних висновків про діяльність холдингу TECHIIA. Перед публікацією представники цих медіа навіть не зверталися за коментарями чи розʼясненнями до TECHIIA.

Неодноразово в офіційних заявах на нашому сайті та в інтервʼю українським журналістам ми наголошували, що вийшли із співпраці із компаніями на території рф або які співпрацюють із рф. Ми завжди стверджували, що готові до будь-якої перевірки і надамо всі необхідні матеріали та докази, щоб захистити репутацію компанії і команди.

Власне, саме це ми зробили у пʼятницю, коли в офіс холдингу з перевіркою прийшли детективи з Бюро економічної безпеки (БЕБ). Ми були максимально відкритими та співпрацювали з правоохоронцями, надали все, що їм було необхідно. За результатами перевірки правоохоронці не знайшли жодного доказу, який би підтверджував звинувачення, вказані в петиції.

Сподіваємося на справедливе, обʼєктивне та неупереджене слідство. А також очікуємо на офіційну відповідь Прем'єр-міністра України за результатами перевірки.
ニュース購読を登録する
最新ニュース
WePlay Studios and Grammy Award-winning producer Larrance "Rance" Dopson are joining forces to create more content focusing on cultural themes.
05.03.2024
2020‐2023 年度の企業社会的責任レポート
01.02.2024
Marianna Konina, Chief Public Engagement Officer of the international holding TECHIIA.
20.11.2023